Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Önkénteskedési lehetőségek Németországban és Franciaországban

2019-02-13 00:00:00

 A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes szociális segítő munkára keres fiatalokat németországi és franciaországi intézményekbe 2019. szeptember 1. - 2020. augusztus 31-ig terjedő időszakra, akik mozgásukban akadályozottak és szellemi sérültek gondozását támogatják.

Jószolgálat-díjat kapott Tisza Levente

2019-02-11 00:00:00

Összesen kilenc, valójában 11 szociális munkát végző személy és szervezet örülhetett vasárnap este a Magyar Tudományos Akadémi dísztermében: ők a segítő szakma legfontosabb elismerésének, a Jószolgálat-díjnak a 2019-es díjazottjai. Ezt a díjat az elesettekért példaértékű, áldozatos munkát végző emberek kapják. A hivatásosok közül a szakmai zsűri, az önkéntesek között az Index olvasói választottak. A díjat a Twickel-Zichy Mária Terézia alapítvány hozta létre 2016-ban, idén harmadjára osztották ki. Az index.hu beszámolóját közöljük.

„Keresd a pedagógust!” - Szakértői interjú Thaisz Miklóssal, a Máltai Iskola Alapítvány ügyvezetőjével a pedagógusbérekről és a kiútkeresésről

2019-02-08 10:00:00

A középfokú végzettséggel rendelkező szakmunkások bérminimuma utolérte a kezdő tanári fizetést, pár éven belül országszerte komoly gond lesz a pedagógushiány. Milyen – akár szokatlannak tűnő – megoldási javaslatok léteznek? Egyszerre forráshiányos, pazarló és alulteljesítő a köznevelés, a legsürgetőbb problémákról, a lehetséges megoldásokról a tizperciskola.blog.hu kérdezte Thaisz Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának ügyvezető igazgatóját, az EMMI volt főosztályvezetőjét.

Tíz kilométer Innsbruckból Budapestig

2019-02-07 14:00:00

Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök legfrissebb írása a vasarnap.hu oldalon a névtelen adományozók előtt tiszteleg, akik a Szeretetszolgálat elmúlt harminc éve alatt a rászoruló emberekért dolgoztak. Ismerjék meg Baittrok Lászlót, aki évtizedeken át szervezte több száz kamionnyi adomány útját Magyarországra. 

Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2019-02-04 14:30:00

1989. február 4-én harmincegy alapító tag részvételével megalakult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A harmincéves évforduló alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be Kozma Imre atya a Szeretetszolgálat alapító elnöke a Zugligeti Szent Család Templomban.

 

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább