Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

VB láz és nyereményjáték a nappali melegedőben is

2018-07-15 21:04:38

Az oroszországi labdarúgó világbajnokság valamennyi mérkőzését a kivetítőn is figyelemmel kísérhették a Feszty Árpád utcai nappali melegedőbe betérő hajléktalan emberek. A mérkőzésekre tippelni lehetett, a legtöbbször helyesen tippelő játékos pedig - az intézmény egyik önkéntesének köszönhetően - értékes nyereményekkel gazdagodott. Aba Csaba intézményvezető beszámolója.

Egy éve tart a szociális vállalkozásokat segítő SENTINEL program

2018-07-12 08:21:22

Egy éve indult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetésével a nemzetközi SENTINEL program, amely 6 közép-európai országgal közösen, uniós támogatással próbálja segíteni a térség szociális vállalkozásait. A Szeretetszolgálat több, már régóta működő ilyen vállalkozása szolgál jó példaként, ilyen például a gyulaji húsüzem és a pécsi elektronikai bontó. A SENTINEL a résztvevő országokban működő társadalmi vállalkozásoknak segít például azzal, hogy megismerjék egymást, és tanulhassanak a másiktól.

Nemzetközi értékelés a Máltai SE játékosairól

2018-07-09 11:17:58

Jó minősítést kaptak a Máltai SE játékosai, és elismerésben részesült az egyesület szakmai vezetése is, miután három fiatal játékos tudását és képességeit nemzetközi edzőtáborban tesztelték az olaszországi Perugiában. Az eseményre több mint tizenöt országból összesen 56 fiatal – 15 és 21 év közötti – labdarúgót hívtak meg, akik öt napon át közösen tréningeztek, miközben rangos klubok utánpótlás csapatainak képviselői és menedzserei figyelték őket. Az olaszországi táborozás lehetőségét ajándékba kapták a Máltai csapat játékosai, akik közül hárman utazhattak ki Olaszországba.

Nem adományozni megyünk

2018-07-04 15:46:45

2018 májusában új uralkodó nagymestert választott a Szuverén Máltai Lovagrend, ezzel lezárulni látszik a másfél éve kirobbant vezetői válság, és az átmeneti időszak után újra legfontosabb feladataira koncentrálhat a szervezet. A keresztény világ egyik legrégebbi, csaknem ezer éve működő egyházi rendje ma százhúsz országban tevékenykedik, szükséget szenvedő emberek millióinak nyújt segítő kezet, származásra, nemre, vallási hovatartozásra tekintet nélkül. Nemrég belső reformok indultak, ezek részeként a szervezet megerősíti a katolikus egyházhoz tartozását. Az új korszak kihívásairól Albrecht Freiherr von Boeselagerrel, a Szuverén Máltai Lovagrend nagykancellárjával beszélgettünk. Romhányi Tamás és Kovács Bence interjúja.

 

Csirkét, kacsát, nyulat osztott a Szeretetszolgálat

2018-07-03 08:19:04

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületével (KMNE) közösen szervezett „önellátó nagycsalád“ program keretében kacsát, csirkét, nyulat ajándékozott június végén a Máltai Szeretetszolgálat 70 családnak.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Hitel-s

Máltai Szeretetszolgálat

A HITEL-S program a hitelválság kapcsán országos közvetítő, támogató adósságkezelést nyújt.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Szimfónia

Máltai Szeretetszolgálat

- a zenekar, mint szociális eszköz -

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább