A Szuverén Máltai Lovagrend érdemrendjének tiszti keresztjét, a Pro Merito Melitensi elismerést 2017-ben Michl József, Tata polgármestere vehette át. A városvezető, aki 2006 óta Tata polgármestere, több ciklus óta folyamatosan nagy segítségére van a Szeretetszolgálat helyi csoportjának: mind anyagilag, mind erkölcsileg támogatja a csoport munkáját. A város szociális problémáinak megoldásában, enyhítésében folyamatosan partnernek tekinti a Szeretetszolgálatot. Felterjesztésének köszönhetően lett a Tatai Csoport megyei Prima díjas.  Elkötelezett a Szeretetszolgálat célkitűzéseinek, missziójának támogatásában, azt a rendelkezésére álló anyagi eszközökkel segíti, fórumokon, médián keresztül népszerűsíti a máltai munkát. Támogatásának köszönhetően a támogató szolgálat térítési díj mentesen végezheti szolgálatát. Mischl József polgármester rendszeresen részt vesz a Szeretetszolgálat által szervezett szentmiséken és rendezvényeken.
A Merito Melitensi a Máltai Rend 1920-ban alapított érdemrendje, melyet azoknak az embereknek ítél oda, akik nagy érdemeket szereztek a Rend eszmeiségének és ügyének támogatásában és ezáltal a Rend hírnevének erősítésében.

A Magyar Máltai Lovagok Szövetségének Apor Vilmos érdemérmének ezüst fokozatát adta át Szabadhegÿ Kristóf  Heinz Illetschkonak, az ausztriai Heindl Linz tulajdonos igazgatójának, valamint a cég adományozásért felelős munkatársának, Géczi Tibornak. A Heindl Linz évek óta támogatja a Szeretetszolgálat Gyógyászati Segédeszköz Kölcsönzőjét és Műhelyét. A cég kizárólag a Szeretetszolgálatot támogatja havonta több szállítmánnyal, például kerekes székekkel, rolátorokkal. Mindezért az önzetlen segítő munkájukért a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége az Apor Vilmos Érdemérem ezüst fokozatát adományozta nekik.

Az Apor Vilmos Emlékérem ezüst fokozatával ismerte el Zeleny Margit szociális testvér, és Lukácsné Tamás Katalin szolgálatát a Lovagrend, akik a fogadáson nem tudtak részt venni.
Zeleny Margit az elmúl 17 évben rendszeresen jött velünk a Lourdes-i zarándoklatra kísérőként, ápolóként. Ő a csapatban az ápolók között az első és egyben mindannyiunk példaképe. A betegek és rászorultak ápolását mindig a legnagyobb hozzáértéssel, türelemmel, szeretettel látta el. Mindenkinek példát mutatott és tanítatott. Sohasem volt olyan munka, amit nem végzett volna el mosolyogva akár kinek és akár mikor szó nélkül fáradság ide vagy oda. Nem csak a betegek testi, hanem a lelki ápolásával is foglalkozott. Ő az, akinek az útmutatásait mindenki elfogadja, akit mindenki tisztel és szeret. Különös ismertető jele az állandó mosoly.

Az Apor Vilmos Emlékérem bronz fokozatát adományozta a Szövetség Tarlós Gyulának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársának, aki régóta áll rendelkezésre munkájával mindenkinek, bármilyen feladat is merül fel. Például a Máltai konferencián a résztvevőket szállította, ha kell, a hét végén Bécsben bútorokat szerel szét és rakodja a kamionra, de ha javítási munkákat is végez, akár munkaidő után is.

Az Apor Vilmos érdemérem alapítását és szabályzatát, az „önzetlen szolgáló szeretet érdekében végzett kiemelkedő munka megbecsülésére” 1999-ben hagyta jóvá a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének kérelmére Frà Andrew Bertie nagymester és a Szuverén Tanács, amikor a Máltai Rend születésének 900. évfordulóját ünnepelte. Keresztelő Szent János ünnepén az Apor Vilmos érem arany fokozatát kapta meg őrgróf Pallavicini Alfréd, sok évtizedes rendkívül jelentős támogatásáért.