A Máltai Szeretetszolgálat Batthyány téri központjában 25-én és 26-án tartott ételosztáson nyolcszáz adag meleg étellel és forró teával várja a hajléktalan és rászoruló embereket, akiknek gyakran csak az ilyen ételosztásokon van lehetőségük főtt ételhez jutni. Pénteken marhapörkölt, szombaton pedig gulyásleves lesz az ebéd. A 160 kg adományként kapott marhahúsból pénteken a Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola és Gimnázium diákjai készítik, szombaton pedig a Máltai Szeretetszolgálat békásmegyeri szociális konyhája főzi az ebédet.

Mindkét napon jelen lesz a Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelője is, mely ingyenes orvosi ellátást biztosít a hajléktalan emberek számára: egészségügyi vizsgálatot vehetnek igénybe és gyógyszereiket is megkaphatják. Az akció célja amellett, hogy felhívja a figyelmet a nélkülöző emberekre és a segítségnyújtás fontosságára, az is, hogy az ilyen alkalmakkor azok a hajléktalan emberekkel is kapcsolatba kerülhetnek a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai, akik általában elkerülik a hajléktalan ellátó intézményeket.

A kétnapos ételosztáson a meleg étel mellé csomagolt, szárított marhahúst is kapnak a betérő hajléktalan emberek, amit az alapanyaggal együtt a Red Line Kft. ajánlott fel.